Kadınlar kültür evlerinde, üreterek ekonomiye katkı sağlıyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 07:33

Kadınlar kültür evlerinde, üreterek ekonomiye katkı sağlıyor

Kadınlar kültür evlerinde, üreterek ekonomiye katkı sağlıyor
Son Güncelleme :

04 Kasım 2021 - 11:15

191 views

Hayatın her yükünü omuzlarında taşıyan kadınların, nezih ve rahat bir ortamda kendilerini geliştirebilmeleri, kaliteli vakit geçirebilmeleri ve aynı zamanda gelir elde etmeleri amacıyla hizmet veren Amasya Belediyesi Kültür Ve Sanat Evlerinde eğitimler devam ediyor.
Yaşam boyunca kullanacakları bilgi ve becerileri doğru kişilerden, doğru metotlarla güven içinde alabilmeleri amacıyla hizmet verilen kültür evlerinde gelinen nokta hayallerin de ötesinde.
8 kültür evinde 17 branşta verilen kurslarda Türk ve İslam sanatları geleneğinin güzel örneklerinin mevcut olduğu kültür evlerinde kadınlara en donanımlı şekilde eğitim alması sağlanıyor.
Değişim ve gelişimin mimarı kadınlar olacaktır
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasyalı kadınların üreten bireyler olmanın mutluluğunu Kültür Evlerinde yaşadıklarını söyledi.
Kültür evlerinde hobiden meslek edinmeye kadar geniş bir yelpazede eğitimlerin verildiğini ifade eden Başkan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplumların şekillenmesinde kadınların rolü çok önemli, bu sebepten önceliğimiz onların sosyal hayatlarına ve bütçelerine katkı sağlamak, kabiliyetlerini geliştirmektir. Kültür ve Sanat Evlerimiz ’de verdiğimiz hizmetle gayemiz onları her zaman bir adım ileriye taşımaktır. Kadınlar her zaman başımızın tacıdır. Sanattan sosyal ve kültürel etkinliklere kadar her alanda eğitim alabilmelerine imkân sağladığımız Kültür ve Sanat Evlerimizde kadınlarımız isterlerse oturup dinlenecekler ve bazen sıcak bir çayı arkadaşları ile yudumlayabilecekler. Her daim kadınlarımızın verdikleri kararlarda ve yaptıkları işlerde destekçileri olacağımızı ifade etmek istiyorum. Kişisel gelişimin, öğrenmenin, eğlenmenin, üretmenin, emeğin ve paylaşımın merkezi haline gelen Kültür ve Sanat Evlerinin kadınlarımıza büyük katkısı oluyor. Kültür ve Sanat Evlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünler ise İçeri Şehir’de bulunan satış ofisimizde sergilenmektedir. Turistik bir noktada bulunan satış ofisi yerli ve yabancı misafirlerin yoğun ilgisini çekmektedir.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.