İstanbul Pendik’te düzenlenen “Afet ve Acil Durum Yönetimi 2021” zirvesine katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, programda şehrin temizliği adına ‘En Çevreci Belediye’ ödülü almaya hak kazandı. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:17

İstanbul Pendik’te düzenlenen “Afet ve Acil Durum Yönetimi 2021” zirvesine katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, programda şehrin temizliği adına ‘En Çevreci Belediye’ ödülü almaya hak kazandı.

İstanbul Pendik’te düzenlenen “Afet ve Acil Durum Yönetimi 2021” zirvesine katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, programda şehrin temizliği adına ‘En Çevreci Belediye’ ödülü almaya hak kazandı.
Son Güncelleme :

06 Ekim 2021 - 9:04

291 views

‘BU ÖDÜLÜ AMASYALILAR ADINA ALMAKTAN MUTLUYUM’
Şehrin temizliğine ve çevreye verilen önemin ödülünü almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Zirve programı içerisinde ayrıca “Afet” konusunda kurumların stand açtığı tüm sektörlerin ve kamu kurumlarının yaptığı çalışmaları, teknolojileri, ürün ve hizmetlerin yer aldığı birde “Afet Hazırlıkları Fuarı” ziyarete açıldı. Biz de Amasya’mız adına açtığımız standla, şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize eminiz. Temiz şehircilikte örnek teşkil edecek çalışmalarla, hem insanımızı daha yaşanılabilir bir şehre kavuşturduk hem de ülkemizde diğer şehirlerimize öncü olduk. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere, sokaklarımızın temizliğinden söz ettirdik. Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından “En Çevreci Belediye” sıfatına layık görüldük, bu ödülü Amasyalılar adına almaktan hassaten gururluyuz ve hemşehrilerimize armağan ediyoruz. Biliyorsunuz son zamanlarda çevrenin kıymeti değerleri hepimiz tarafından algılanan bir dönemde yaşıyoruz. Bununla birlikte çevreye verilen zararın dönüşünün ve kontrol imkanının olmadığı, çevrenin insanlardan hesabının almış olduğu bir dönemi yaşadık. Eğer çevremize dikkat edebilsek, doğayı kontrol edebilseydik, belki bu görünür görünmez afetleri yaşamamış olabilirdik. Onun için çevre duyarlı olmak, aynı zamanda çevrenin de bir canlı olduğunu, bir gün hareket edebileceğini hesap etmeli ve aklımızın bir köşesinden çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda Amasya Belediyesi olarak çevre ödülü almamıza vesile olan emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amasya’yı görmediyseniz en güzelini görmemişiniz diyorum. Amasya, Sayın Başkanımızın dediği gibi şehzadeler şehridir. Osmanlının fetret dönemindeki yeniden kuruluşunu sağlayan, bilimin merkezi, ilimin eşiği yani Osmanlı’nın yükseliş devrinde 7 padişah gönderen şehrin adıdır. Ayrıca Gazi paşaya hoş geldiniz paşam Amasya emrinizdedir diyen cesaretlendiren bugün ki felsefenin şehridir” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.