Hatalı Parka AF Yok - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Haziran 2024 - 15:05

Hatalı Parka AF Yok

Hatalı Parka AF Yok
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2024 - 10:19

112 views
Amasya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri; sürücülerin cadde üzerinde yasak olan yerlere araçlarını park etmelerine izin vermiyor.
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri yasaklı alanlara yapılan araç parkları için harekete geçti.
Trafik ekipleri hatalı park yapan sürücülere göz açtırılmıyor. Trafik akışını olumsuz yönde etkileyen parklarla mücadele eden Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri yol kenarında ve kısa süreli otopark ceplerde bulunan araçları uyarıyor.
Yasak ve kısıklı oto park alanlarına uzun süre araçların park edilmesine karşı ekip aracıyla uyararak kaldırılmasını istedi. Uyarılara aldırış etmeyen sürücülerin, yasak alanlara park ettikleri araçların plakalarına idari para cezası uygulandı.
Trafik akışını olumsuz yönde etkileyecek şekilde cadde ve sokaklara park yapan sürücülere uyarılarda bulunuluyor. Özellikle şehrin yoğun trafiği bulunan Amasya Mustafa Kemal Paşa Caddesi ve Yüzevler mahallesi üzerinde düzensiz olarak park yapan araçlar için caydırıcılık sağlanmaya çalışılıyor. Şehirde hatalı park konusunda birçok uygulama başlatılmasına rağmen duyarsız vatandaşların trafiği aksatabilecek yerlere park yapma alışkanlıklarını terk edemediklerini söyleyen vatandaşlar otoparkların kullanılması gerektiğini ifade etti.
Trafik ekiplerince önce uyarı yapılıp sonra cezai işlem başlatılan sürücüler için vatandaşların sürücüler için daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken sürücüler ise araçlarını bulundukları yerden fazla uzağa bırakmamak için otoparkları değil cadde ve sokak aralarını tercih ettiklerini ifade ediyorlar.
Denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.
GÜNDEM, Yerel HaberlerDiyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.