Erdoğan'dan asgari ücrete üstü kapalı zam mesajı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:31

Erdoğan’dan asgari ücrete üstü kapalı zam mesajı

Erdoğan’dan asgari ücrete üstü kapalı zam mesajı
Son Güncelleme :

22 Mart 2022 - 10:30

524 views

Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı son dönemlerde herkesin aklındaki asgari ücret zammına üstü kapalı değindi.

“Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuruluşundan Günümüze Ak Parti Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

300 MİLYAR DESTEK !

Enerji konusunda vatandaşlara büyük destek sağlandığını söyleyen Erdoğan “Önce kurdaki istikrarsızlığı aldığımız tedbir ve mekanizmalarla önemli ölçüde kontrol altına aldık. Hem kurdaki yükseliş, küresel emtia fiyatlarındaki dalgalanmanın tetiklediği hayat pahalılığına karşı vatandaşlarımızı koruma altına alınacak politikalara yöneldik. Memur ve işçi maaşlarında zamlara, enerji sübvansiyonuna kadar pek çok adım attık. Elektrik, doğalgaz, akaryakıtta desteğin yıl sonunda 300 milyar lirayı bulması bekleniyor.” dedi.

HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ

Sosyal destek konusunda programları arttıracaklarını dile getiren Erdoğan  “İnsanların iş, ekmek, kirasını ödeyecek para ve geçim meselesini her şeyi önünde tutan bir ülkedir Türkiye. İnsanların düne kadar az da olsa alabiliyorsa da istekleri her şeye erişimi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz insanımızın gelirini korumak için ekonomi politikamızı sürdüreceğiz. Sosyal destek programımızın etkinliğini arttıracağız. Hiçbir vatandaşımızın sahipsiz, aç açıkta kalmadığı bir sistemle hedefimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz.” dedi.

ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Son dönemde artan enflasyon nedeniyle yaşanan fiyat istikrarsızlığı, asgari ücrete yıl ortasında yeni zam yapılacağı iddiasını güçlendirdi. Bu kapsamda üstü kapalı mesaj veren Erdoğan, “Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur. Her şeyden önce Türkiye insanlarının can ve mal güvenliği konusunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı ülkedir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat için çalışan insanların devletinden her türlü desteği aldığı bir yerdir.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SİZİN EVİNİZ

Erdoğan Ak Parti hakkında “AK Parti ailesi içinde yer alan her bir kardeşimin Türkiye’nin son 20 yılında elde edilen her bir kazanımda, zaferde payı katkısı, rolü, hakkı vardır. Partimizi medeniyetimizin, tarihimizin ve ülkemizin tüm birikimini ortaya koyan bir büyük resim olarak değerlendiriyorum. Bu resmin içinde hangi renk, motif, çizgiyi bırakırsanız orada büyük eksiklik ortaya çıkar. Ağustos ayında 21. yılını geride bırakacağınız AK Partimizin çatısı altında sorumluluk üstlenmiş tüm kardeşlerimedir sözlerim. Dünyanın da belki en büyük sivil toplumu hareketi olan bu parti sizlerin evidir. İnsan kendi evine sahip çıkmak, büyütmek, güçlendirmek için herhalde davet beklemez. Ülkemizin en kıymetli birikimi, paha biçilmez zenginliği bugün buradadır. Bu değerli birikim ülkenin ve milletin çok büyük fedakarlık, bedellerle, ayırdığı vakitle elde edilmiştir. Ne parti, ne ülke olarak böylesine bir hazineye sırt çeviremeyiz, böyle bir vebalin altına giremeyiz.” sözlerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.