Dünya kupası yolunda kritik viraj - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 14:53

Dünya kupası yolunda kritik viraj

Dünya kupası yolunda kritik viraj
Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 13:27

829 views

Dünya kupası yolunda kritik viraj

Ay yıldızlı ekip 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde bugün deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Maç saat kaçta, nerede ve hangi kanalda?

TSİ 22.45’te başlayacak maç Porto’daki Dragao Stadında oynanacak ve TRT de 1 den naklen yayımlanacak.

Maçın Hakemleri
Karşılaşmayı Almanya futbol federasyonundan Daniel Siebert yönetecek. Sibertin yardımcıları aynı ülkeden Jan Seidel ve Rafael Foltyn görev alacak. Dördüncü hakem ise İsviçreli Sandro Scharer olacak.

Sakat ve eksik oyuncular
Ay yıldızlı ekibimizde sakat ve eksik oyuncu bulunmazken,
Portekiz’de ise Kovid-19 testi pozitif çıkan Pepe ile sakatlıkları bulunan Ruben Neves ve kaleci Anthony Lopes aday kadrodan çıkarıldı. Bu oyuncuların yerine Tiago Djalo, Vitinha ve kaleci Jose Sa kadroya dahil edildi.

Portekiz-Türkiye maçı muhtemel ilk 11’leri
Portekiz: Patricio; Cedric, Fonte, Inacio, Guerreiro; Danilo, Moutinho; Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Jota, Ronaldo
Türkiye: Uğurcan; Zeki, Merih, Çağlar, Caner; Kaan, Dorukhan; Cengiz, Hakan, Kerem, Burak

Katara gitmenin yolu

Katar’da 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılmak için mücadele eden A Milli Futbol Takımı’nı zorlu bir süreç bekliyor.
Milli takımın ilk hedefi, tek maç eleme usulü oynanacak müsabakada Portekiz’i geçerek play-off finaline kalmak. Ay-yıldızlı ekip, play-off finaline kalması halinde İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibiyle Konya’da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadı’nda 29 Mart Salı günü yapılacak mücadele, saat 21.45’te başlayacak. Milli takım bu maçı da kazanması halinde Dünya Kupası’na katılma hakkını elde edecek.
Öte yandan ay-yıldızlılar, Portekiz müsabakasının ardından Dünya Kupası’na katılma şansını kaybetmesi halinde ise İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin mağlubu ile 29 Mart Salı günü Konya’da özel maçta karşılaşacak.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.