Başkan Sevindi: ‘Amasya bizim sevdamız - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Haziran 2024 - 15:08

Başkan Sevindi: ‘Amasya bizim sevdamız

Başkan Sevindi: ‘Amasya bizim sevdamız
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2024 - 10:10

119 views
Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, “Biz bu şehri, birlik ve beraberliğimizi daim kılmak ve bütün değerlerimizi dünya ölçeğinde zirveye taşımak için geldik” dedi.
Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, 8500 yıllık tarihe sahip, 14 medeniyete ev sahipliği yapmış olan kadim şehir Amasya’yı bütün değerleri ile dünyaya tanıtmak ve gelecek nesillere güzel eserler bırakabilmek için sistemli bir şekilde planlama yaparak kendilerine verilen görevi layıkıyla devam ettireceklerini söyledi.
‘Çocuklarımıza güzel eserler bırakmak istiyoruz’
Amasya’yı dünya ölçeğinde bir şehir yapabilmek için çalışmaları koordine ettiklerini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi konuşmasında şunları kaydetti;
“Hemşehrilerimizin gördükleri eksiklikleri bizlere bildirmesi, çalışma koşullarımızı daha koordineli şekilde ilerletmemizde bizlere güç verecektir. Bizim göremediğimiz eksiklikler olabilir, bu konuda sizler de gece-gündüz istediğiniz her saat bizlere ulaşabilirsiniz. Amasya hepimizin, hepimiz burada yaşıyoruz. Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza güzel eserler bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizler açısından çok önemli. Hep birlikte bu şehri dünyaya tanıtabilmek için yoğun çaba göstermek zorundayız” diye konuştu.
‘Daha yapacak çok işimiz var’
Birlik ve beraberlik içerisinde gece- gündüz çalışarak, Amasya’yı daha güzel noktalara taşıyabilmek için mücadele vereceklerini belirten Başkan Sevindi açıklamasının devamında;
“Şehrimizin sorumluluğundan bir an olsun uzaklaşmadan, nefsimize kapılmadan, sağlıkta, eğitimde, kültürde, sanatta, istihdamda ve sosyal adalet noktasında taviz vermeden bu şehri güzelleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu şehrin insanına ayrım yapmadan hizmet etmek bizim başlıca görevimiz. Daha yolun başındayız, yapacak çok işimiz var. Bizim işimiz kavga değil, bizim işimiz barış. Şehir ittifakı için bu birliği ve beraberliği büyütecek adımlar atmak zorundayız. Gelecekte şehrimizi, bölgesinde işaret edilen, altyapısıyla, üst yapısıyla, kadim insanıyla örnek bir şehir yapabilmek için bütün gücümüzle mesai harcayacağız. Geçmişten bugüne kadar Amasya’mıza hizmet eden tüm büyüklerime ayrım yapmadan şükranlarımı sunuyor, çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere destek verecek hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.
GÜNDEM, Yerel HaberlerDiyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.