Amasya Moda Tasarımı Öğrencileri: Deprem Bölgesine Yardım Elini Uzatıyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Haziran 2024 - 14:34

Amasya Moda Tasarımı Öğrencileri: Deprem Bölgesine Yardım Elini Uzatıyor

Amasya Moda Tasarımı Öğrencileri: Deprem Bölgesine Yardım Elini Uzatıyor
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2024 - 10:10

118 views

Amasya Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü, yıl boyunca ürettiği kıyafetler ve oyuncakları, asrın deprem felaketinin yaşandığı bölgeye gönderecek. Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, bir yıllık emeklerini “Hayal ve Gerçek” temalı yılsonu sergisinde sergiledi.

Serginin açılışını Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Hasan Hüseyin Ökten, Doç. Dr. Berkant Konakoğlu, Yüksekokul Sekreteri Ruhi Kılıç, Tasarım Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Dr. Melike Ciloşoğlu ve öğretim elemanları Öğr. Gör. Ayçin Taşoluk ile Öğr. Gör. Esra Ok Zöhra gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yağlıoğlu ve beraberindekiler, sergideki ürünleri inceleyerek, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğr. Gör. Esra Ok Zöhra, sergide yer alan oyuncakların deprem bölgesindeki çocuklara gönderileceğini belirtti. Öğr. Gör. Ayçin Taşoluk, öğrencilerin büyük bir özveriyle sergiye hazırlandığını ve ürünlerin onların hayal gücünün bir sonucu olduğunu vurguladı.

Sergiyi Merzifon Ziya Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Programı öğretmenleri ve öğrencileri de ziyaret etti. Açılışın ardından, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Yağlıoğlu, sergiyi hazırlayan öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.
GÜNDEM, Yerel HaberlerDiyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.